Nyheder

Connect Køge sender jævnligt pressemeddelelser og nyhedsbreve ud. Her bliver du holdt opdateret om sidste nyt fra Connect Køge, relevante erhvervstilbud, -ordninger og -regler.

Slider

Få gode råd til at stoppe madspild 

Køge Kommune og Connect Køge sætter spot på FNs Verdensmål, når DANMARK FOR MÅLENE lægger vejen forbi Køge.Det sker lørdag den 15. december kl. 10.30 på Køge Torv, hvor TV-kokken Jesper Vollmer giver fif og tricks til at stoppe madspild og spare på julebudgettet.

DANMARK FOR MÅLENE er en stor kampagne, som omfatter Global Goals Tour, hvor 48 byer i Danmark vil få besøg otte gange. Under de otte besøg vil der med forskellige arrangementer blive sat fokus på ét eller flere verdensmål. Stop madspild – som er temaet for besøget lørdag den 15. december – vil være det andet af de i alt otte besøg, som Køge vil få.

Julen varer længe, koster mange penge

Udover at julen er en dyr tid på året, så er det også en tid, hvor alt for meget god mad ender i skraldespanden, men sådan behøver det ikke at være.

Jesper Vollmer, som er kendt fra blandt andet Tv-programmet Spis & Spar, kommer og giver sine bud på, hvor vi kan spare på de dyre juleindkøb og samtidig begrænse madspildet. Det gør han med pointer fra sit eget liv som kok, familiefar og som den, der naturligvis står for julemaden derhjemme. Alt sammen krydret med små anekdoter fra det kongelige køkken, som han stod for i 10 år, og hvor omtanke og fokus på madspild bestemt ikke var et fremmedord.

Jesper Vollmer er absolut ikke fanatisk, hverken i forhold til at leve på discountmanér eller at man ikke må nyde julens søde forkælelse. Men man kan sagtens stramme op på visse dele af overfloden, uden at nogen i familien lider nød.

Om DANMARK FOR MÅLENE - Global Goals Tour

Bag arrangementet med Jesper Vollmer står Køge Kommune og Connect Køge sammen med DANMARK FOR MÅLENE, der arbejder på at udbrede FN’s 17 verdensmål. Med Global Goals Tour har DANMARK FOR MÅLENE en mission om at udbrede FN’s 17 verdensmål til 2.000.000 danskere i løbet af 2019 på en nærværende og inddragende måde. Ambitionen er at få verdensmålene ind under huden på danskerne.

- Med vores deltagelse i kampagnen sætter vi i Køge fokus på FN’s verdensmål, og hvor vi – både borgere og virksomheder – kan gøre en indsats for at nå FN’s bæredygtighedsmål. Samtidig får vi sat spot på FN’s verdensmål på en underholdende og inspirerende måde, som forhåbentlig vil give smil på læben og noget at snakke om bagefter, siger Niels Rolskov, formand for Klima- og Planudvalget.

Global Goals Tour kommer til Køge Torv lørdag den 15. december med temaet Stop madspild, og vender så stærkt tilbage til maj 2019, hvor Køge får seks besøg i løbet af sommeren.

 

FAKTA


Oversigt over sommerens seks besøg:
Tema genbrug: Lørdag den 11. maj 2019, kl. 10 -14
Tema sundhed: Lørdag den 1. juni 2019, kl. 10 -14.
Tema Emballage: Lørdag den 22. juni 2019, kl. 10 -14.
Tema Fødevarer: Lørdag den 10. august 2019, kl. 10 -14.
Tema Natur: Lørdag den 31. august 2019, kl. 10 -14.
Tema Energi: Lørdag den 21. september 2019, kl. 10 -14

Connect Køge

Connect Køge er en erhvervsfond, der arbejder fokuseret på at styrke erhvervs- og turismeindsatsen, danne netværk og blive en aktiv medspiller i virksomhedernes hverdag. Sidst, men ikke mindst arbejder Connect Køge på at vise nye aktører fra ind- og udland de mange muligheder, der findes i Køge kommune.

Køge Kommune

Køge Kommune vil i de kommende år sætte fokus på FN’s Verdensmål på mange niveauer og arbejde med bæredygtighedsmålene som en integreret del af den grønne omstilling i kommunen. Køge Kommune ønsker at bidrage aktivt og engagere virksomheder, skoler, foreninger og borgere i arbejdet.

Kontakt

Jacob Skjødt Nielsen, Grøn ambassadør, Køge Kommune, tlf.: 23280226 e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Sådan bruger vi cookies
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og forbedre brugeroplevelsen. Læs mere