fbpx

Connect Køge inviterer til højteknologisk udsynstur

Med fokus på erhvervsudvikling og robotteknologi er der en spændende dag i vente, når Connect Køge inviterer byens lokale virksomheder på en højteknologisk inspirationstur til Fyn.

I Connect Køge har man som Køges foretrukne erhvervsservice fuldt fokus på fremtidens arbejdsmarked, hvor byens proaktive virksomheder altid søger ny viden inden for bl.a. det teknologiske område.

”Når jeg besøger de mange innovative virksomheder i Køge og omegn, oplever jeg dagligt en stigende interesse for fremtidens robotteknologi, og de mange muligheder dette kan give for en produktion. Derfor ser jeg utrolig meget frem til vores udsynstur, hvor vi i samlet flok drager i bus til Fyn. Her vil vi besøge særligt udvalget robot-virksomheder, hvor vi sammen kan blive klogere på, hvordan ny teknologi bedst virker i praksis,” siger Allan Munch, direktør i Connect Køge.

”En klynge, der virker”

Siden A.P. Møller-Mærsk måtte lukke Lindøværftet i 2009 og sendte flere tusinder fynboer på gaden, er der sket en voldsom erhvervsudvikling med afsæt fra Lindø og et af Danmarks stærkeste erhvervsklynger er opstået fra Odense Havn og ud på Fyn.

En af dagens udsyns-deltagere er Bo Eriksen, forretningsudvikler og medarbejder af Lagerkompagniet.

”Gennem tiden har jeg hørt en masse om Lindøværftet, men aldrig set det. Derfor var der ingen tvivl om, at jeg skulle med på denne tur. Det er samtidig en oplagt mulighed for mig at tilegne mere viden om robotter i praktisk funktion – noget som sagtens kan blive relevant for de virksomheder, jeg har at gøre med. Jeg ser frem til at se robot-virksomhederne, hvor dagen byder på masser af inspiration og gode netværksrelationer,” fortæller Bo Eriksen.

På udsynsturen skal dagens deltagere bl.a. besøge Danmarks førende robotteknologicenter Teknologisk Institut i Odense, hvor Projektchef Mikkel Falk vil fremvise det ypperste inden for banebrydende teknologier.

”Her på instituttet er vores teknologiske kompetencer særdeles alsidige, og vi er rigtig dygtige til at kombinere flere forskellige domæner. Det betyder, at uanset hvilken virksomhed du kommer fra, kan jeg godt garantere, at vi har en teknologisk løsning, der i høj grad kan gavne din forretning – hvad enten det er inden for kunstig intelligens, journalisering til større lager og logistik opgaver. Der er et væld af muligheder og teknologiske løsninger. Det handler kun om, hvordan man omsætter teknologi og viden til værdi for den enkelte virksomhed,” siger Mikkel Falk.

Udsynsturen finder sted onsdag den 1. november, og alle virksomheder i Køge har mulighed for at deltage ved at tage direkte kontakt til Connect Køge.